Mardin Sigorta Güncel İçerikler

Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır?

Önümüzdeki yıllarda yeni nesil ehliyetlerin zorunlu hale geleceği düşünüldüğünde, ilk fırsatta ehliyet yenileme süreçlerini tamamlamak gerekiyor.

Ehliyet Yenileme İçin Gereken Belgeler

Sürücü belgesi yenileme sürecinin ilk adımı olarak anlaşmalı bankalar veya Türkiye genelindeki vergi dairleri üzerinden yapacağınız değerli kağıt ve sürücü belgesi hizmet bedeli gibi tutarların ödenmesi gerekiyor. Daha sonraki süreçte, (ödeme makbuzlarını da saklayarak) aşağıda adı geçen diğer belgeleri toplamanız ve Nüfus Müdürlüğü’ne ehliyet yenileme için müracaat etmeniz gerekiyor.

Ehliyet yenilenmesini ibraz eden dilekçe
Nüfus cüzdanı
Sürücü olur sağlık raporu
2 adet biyometrik fotoğraf (5×6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde)
Banka veya vergi dairesine yatırdığınız ödemelerin makbuzu (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı)
Eski sürücü belgesi (eski ehliyet)
Kan grubu belgesi

Kan grubunuzla ilgili herhangi bir kart veya belgeye sahip değilseniz ancak kan grubunuzu biliyorsanız, beyanınıza dayalı olarak kan grubunuz kayda geçirilebiliyor.

Ehliyet Yenileme Randevusu

Ehliyet çıkarma ve yenileme işlemleri son değişikliklerle artık Nüfus Müdürlüklerince yürütülmektedir. Bu nedenle ehliyet yenileme işlemleriniz için randevu almanız gereken kurum, Nüfus Müdürlüğü’dür. Ehliyet yenileme başvurularınız için herhangi bir Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat edebilrsiniz.

Nüfus Müdürlükleri’nden kendinize uygun randevuyu alabilmek için randevu.nvi.gov.tr adresini kullanabilirsiniz. Burada karşınıza çıkan seçenekler arasından “Sürücü Belgeis Randevu Al” bölümüne tıklayarak, gerekli adımları takip edip randevu kaydınızı oluşturabilirsiniz. Online randevu sisteminde randevu alma işlemlerine başlamadan önce Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Belgenizin üzerindeki bilgiler eksiksiz bir şekilde yanınızda olmasında fayda var. Çünkü bahse konu randevu işlemi gerçekleştirilirken sizden birtakım kişisel bilgileri sisteme girmeniz gerekiyor. Ayrıca randevu almadan önce gerekli belgeleri topladığınızdan emin olun.

Nüfus Müdürlükleri’ndeki iş yoğunluğu durumuna göre randevu almadan işlem yapmak da mümkün olabiliyor. Ancak bu durumda uzun bekleme süreleriyle karşılaşma ihtimali yüksek.

Ehliyet Yenileme ve İlk Kez Ehliyet Çıkarma Ücretlerini Yatırabileceğiniz Anlaşmalı Bankalar

AKBANK
AKTİFBANK
ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI
ING BANK
KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI
ŞEKERBANK
TÜRKİYE HALK BANKASI
TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI
TÜRK EKONOMİ BANKASI
T.C. ZİRAAT BANKASI
GARANTİ BANKASI
DENİZBANK
PTT BANK

Anlaşmalı bankalara ek olarak Türkiye genelinde faaliyet gösteren Vergi Dairleri’nin herhangi birinde de aynı işlemleri gerçekleştirip gerekli makbuzları alabilirsiniz.

İlk Kez Ehliyet Çıkarma İşlemleri

Ehliyet yenileme işlemlerinde olduğu gibi ilk kez sürücü belgesi sahibi olacak kişilerin de Nüfus Müdürlükleri’nden randevu almaları gerekmektedir. Bununla birlikte aşağıda adı geçen belgelerin de yine eksiksiz olarak bu randevuda hazır bulunması gerekir. İlk kez ehliyet çıkaracak kişilerin, sürücü belgesi almaya yönelik süreçleri başarıyla tamamlamış olması ve bunu kanıtlayan Sürücü Belgesi Dosyası’nı Şoförler Odası’ndan almış olması şarttır.

İlk Kez Ehliyet Çıkarma Evrak Listesi

Sürücü Belgesi Dosyası (Şoförler Odası’ndan)
T.C Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği
Sağlık raporu
Sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi daireleri veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla yatırıldığına ilişkin makbuz
2 adet biyometrik fotoğraf (5×6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde)
Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

Her Hakkı Saklıdır © Mardin Sigorta 2020